Första spadtaget för den nya avdelningen på anstalten Hall har nu tagits Foto: SVT/Fredrik Gustavell

Nu ska Hall expandera – här tas första spadtaget

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen togs första spadtaget för det som ska bli en ny avdelning på anstalten Hall. Byggnaden kallas hus A och kommer att ha säkerhetsklass ett, den högsta säkerhetsklassen. Det ska rymma 120 nya platser och även lokaler för bland annat arbete och studier.

Bygget beräknas att vara klart hösten 2022, men inflyttningen sker i början av 2023. Nästa etapp kommer att innebära att hus B och C rivs och istället byggs två moderna avdelningar. När allt är klart ska man ha fördubblat antal platser på anstalten.

– Vi har beräknat att vi behöver sammanlagt cirka 2000 nya platser på häkten och anstalter runt om i landet inom tio år. Det här är en utbyggnad på 120 platser och sen kanske det kommer komma ännu fler på just Hall, säger Martin Holmgren, kriminalvårdens generaldirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.