Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
John Hanna spelar karaktären Gabriel, som är en ung kille som dras in i ett kriminellt gäng. Foto: SVT

Tv-serien Taelgia skildrar kriminaliteten i Södertälje: ”Kan vara provocerande”

Publicerad

I den nya fiktiva serien Taelgia, som utspelar sig i Södertälje, får tittarna följa familjer, unga kriminella och poliser när de kommer i kontakt med gängkriminaliteten. SVT Södertälje har träffat regissören Jens Östberg och skådespelaren John Hanna.

Tanken med serien är att fokusera på de anhöriga som kämpar med att styra sig för att komma på rätt väg, förklarar Jens Östberg, som också står för seriens manus.

– Det är en berättelse om en liten stad där alla känner till varandra på något sätt, och i det kommer det här med att man kämpar för sin familj och sina barn. Det är det som är grunden i serien.

Inspelningsplatser utanför Södertälje

Serien är inspelad på olika platser i Södertälje. Bland annat i Täljehallen, Maren och vid Torekällberget. Men man har även valt att spela in på andra platser i södra Stockholm. Jens Östberg menar att det beror på logistiken.

– Det var för långa restider, därför behövde vi spela in på andra platser. Men vi ville hitta en mix av välkända platser i Södertälje. Som Södertäljebo kommer man att känna igen sig ändå, säger han.

Serien har premiär 22 september på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.