Foto: SVT

Ny ungdomsgrupp i Brunnsäng – ”Ett komplement till fritidsgården”

Publicerad

I Brunnsäng har Hyresgästföreningen startat upp en ny ungdomsgrupp. En stor del av verksamheten handlar om att motivera ungdomarna att vara självständiga och de får därför själva bestämma aktiviteter.
– Här får jag mer makt än vad jag har på fritidsgården eller ute i samhället, säger Marcus Svensson, en av ungdomarna.

Hyresgästföreningen menar att det finns ett behov av fler ungdomssatsningar i Brunnsäng.

– Det är mycket fokus på förändringsarbete i de områden som polisen har pekat ut som särskilt utsatta. Där finns det också många aktörer som jobbar. I Brunnsäng finns inte lika mycket verksamhet, det finns en jättebra fritidsgård där vi kan vara ett komplement, säger Romiana Bikasha som leder gruppen.

Tillsammans har ungdomsgruppen bland annat haft utställning i centrum under Halloween, besökt ett äldreboende och träffat kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) i stadhuset.

Vill stärka ungdomarna

 Till skillnad från en vanlig fritidsgård är tanken att de ska arbeta mer för att stärka ungdomarna som individer, berättar Romiana Bikasha.

 – Vi är fokuserade på att ge ungdomarna personlig utveckling, säger hon.

Finns det en tanke om att skapa ultimata hyresgästerna här?

– Om ungdomarna vill det, de får avgöra själva och allt här görs på deras initiativ.

Nu planeras ännu ett ungdomsteam i Järvaområdet i norra Stockholm för att skapa kontakt mellan ungdomar i de olika delarna av länet. Än så länge är det bara killar som är med i ungdomsgruppen, men även tjejer är välkomna att vara med.

Ungdomsgruppen har bland annat gjort besök hos kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer