Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Anthony Aghedo tillsammans med sin väninna firar tillsammans med andra nya medborgare under nationaldagen på Torekällberget

Nya medborgare välkomnades på Torekällberget

Uppdaterad
Publicerad

Det var ovanligt många nya medborgare som välkomnades denna nationaldag på Torekällberget. Omkring 150 personer enligt kommunen. Efter inledningstal fick var och en ett välkomstdiplom av kommunstyrelsen ordförande, Boel Godner.

Det har blivit tradition att välkomna nya medborgare på Torekällberget under nationaldagen. Det är alltså alla som är bosatta i kommunen som fick sitt medborgarskap under fjolåret som tog emot diplomet. Detta år i strålande solsken till toner av folkmusik.

Sofia Anthony Aghedo, född i Nigeria, säger att hon kämpat länge för möjlighet att stanna i Sverige och för att kunna söka medborgarskap.

– Det har alltid varit min passion att vara en del av Sverige och en del av folket. Det var svårt i början när man inte kände någon här, vi hade varken bostad eller arbete. Men nu har jag allt jag behöver här och jag har tid att börja lära mig svenska ordentligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.