13-åriga Alma Strindlund och 75-årige Bengt Bengtsson tävlar båda i dubbel i Rönninge Open. Foto: Privat.

”Om man hittar rätt medspelare kan man spela så länge man finns”

Publicerad

Juniorer och veteraner från 32 olika klubbar spelar tennis i drygt en vecka i Rönninge Open. SVT tog ett snack med två lokala förmågor.

13-årige Alma Strindlund började spela tennis när hon var 7 år. Nu tävlar hon för andra gången i Rönninge Open.

– Jag tycker att det är en rolig känsla när man får in ett väldigt bra slag som motståndaren inte kan ta, säger Alma Strindlund.

Hon tränar 4-5 timmar i veckan och ser fram emot att få spela i turneringen som ordnas av hennes klubb Rönninge tennisklubb. I fjol spelade hon singel, men nu är det dubbel som gäller.

– Jag tycker att det är roligare att ha en lagkompis med sig att man vinner tillsamman och förlorar tillsammans och hjälper varandra, säger hon.

Bengt trivs framme vid nät

En som också föredrar dubbel är veteranen Bengt Bengtsson, 75 år. Han började som 24-åring i Falkenbergs tennisklubb men flyttade till Stockholm och bytte då till Pershagen och numera är det Rönninge TK som gäller.

– Jag är den typiske när- och volleyspelaren. Där trivs jag bäst, jag drar mig fram och försöker spela så mycket som möjligt framme vid nät, säger Bengt Bentsson.

Han tränar ofta och spelar i både 70- och 75 årslagets seriespel.

– Om man hittar rätt medspelare kan man spela så länge man finns. Även på ålderns dagar går det att få stort utbyte av tennis, säger han.

Turneringen pågår mellan 9- och 18 februari, där två unga grupper med 112 juniorer och en äldre grupp med 26 veteraner spelar, men inte mot varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.