Kolla in vad Södertäljeborna tycker om förslaget att ta åtta meter av Marens vattenspegel i anspråk för att kunna bygga gångstråk och uteserveringar. Foto: Maja Flygt/SVT

Orörd vattenspegel eller mer uteserveringar – så tycker Södertäljeborna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen tog stadsbyggnadsnämnden beslut om att gå vidare och utreda frågan om hur kajen vid Maren ska byggas om. Enligt ett tjänstemannaförslag kan upp till åtta meter av vattenspegeln tas i anspråk för att göra plats för gångstråk, sittplatser och uteserveringar. SVT Nyheter Södertälje tog pulsen på vad Södertäljeborna föredrar – åtta meter vatten eller åtta meter uteservering?

En enig stadsbyggnadsnämnd tog beslut om att gå vidare i frågan på tisdagskvällen. Några detaljer angående de eventuella åtta meterna är dock inte med i det beslutet.

– Det vi beslutat om är att vi begär fram tydliga tekniska utredningar  på vilka krav som faktiskt ställs på en kaj och egentligen ytterst på hur Marenplan ska kunna få en sådan bärighet att vi kan få mycket liv och rörelse här nere, säger Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygget vid Maren

Mer i ämnet