Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet när vi är på en av Södertäljes mest trafikerade väg. ”På morgon och kväll är det stopp här” säger Mats Johannesson, samhällsbyggnadsstrateg på Södertälje kommun Foto: Maja Flygt/SVT

Mångmiljonsatsning på cykel och buss ska lösa kökaoset vid Scania i Södertälje

Publicerad

Södertälje kommun och Trafikverket går in med cirka 63 miljoner kronor vardera för att förbättra cykel- och busstrafiken längs Nyköpingsvägen, mellan Södertälje centrum och Södertälje syd. Förhoppningen är att få fler att välja bort bilen och att få bukt med köbildningen vid Scania under morgnar och eftermiddagar.

Det handlar om cykelvägar på båda sidor av bilvägen mellan Södertälje syd till polishuset och busskörfält på stora delar av sträckan.

– När man sitter i bilen och blir omkörd av bussen, kanske man kan tänka att ”den där bussen ska jag åka imorgon”, säger Mats Johannesson, samhällsbyggnadsstrateg på Södertälje kommun.

Tiden för bussresan mellan Södertälje centrum och Södertälje syd räknar man med ska halveras. Även hela resan in till Stockholm ska gå snabbare, med regiontåg från Södertälje syd.

– Region Stockholm har lovat att införa SL-taxa på regiontågen till Stockholm som en del av den här satsningen, säger Mats Johanesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.