Under fredagen hade vattnet hunnit rinna bort från olycksplatsen. Se bilderna från översvämningen i videon. Foto: TV4/SVT

Äldre kvinna som fastnade med bil på översvämmad väg har avlidit – polisen utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern som körde på en grusväg under E4:an fastnade med bilen i en översvämning och fick ringa räddningstjänsten. Hon fördes till sjukhus med ambulans och avled senare av sina skador. Nu har polisen inlett en brottsutredning.

Det myckna regnandet gjorde vissa vägar regnfyllda under torsdagen. På en liten grusväg under E4:an vid Hölö utanför Järna fastnade en bilist i en två meter djup översvämning.

– Personen ringer då 112 och säger att hon inte kommer ut. Vi larmar ut brandbilar, polis och ambulans. En stund senare bryts samtalet, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns räddningstjänst.

Fördes till sjukhus

– När vi kommer fram ser vi ingen bil men börjar söka i översvämningen. Till slut hittar vi bilen och får ut personen som är livlös. Vi påbörjar hjärt-lungräddning och kör patienten till sjukhus, säger Andreas Linder.

Enligt polisen var det räddningstjänstens dykare som hittade bilen.

På fredagsmorgonen bekräftar polisen att kvinnan har avlidit till följd av sina skador, anhöriga är underrrätade.

Utreder brott

Polisen har nu inlett en brottsutredning för att utreda omständigheterna kring olyckan.

– Vi vill se om någonting har brustit, och i så fall vad, för att det här inte ska hända igen, säger Anna Westberg, presstalesperson Stockholmspolisen.

I videon berättar polisen om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.