Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon går SVT:s reporter Aida Arslanovic igenom vad som ska ha hänt, enligt förundersökningen. Foto: Anders Molin/SVT Design

De pistolhotade, sparkade och kissade på sitt offer – och filmade allt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män ska enligt åklagaren ha kissat och stoppat en pistol i munnen på sitt rånoffer. Samtidigt spelades allting in med mobiltelefoner. Nu döms tre av männen till fängelse för grovt rån, en frias. 

Två av gärningsmännen döms till fem års fängelse och en till fyra års fängelse. De har suttit häktade sedan april och döms nu mot sitt nekande.

Den fjärde frikänns av tingsrätten, trots att offrets DNA hittats på hans kläder. Enligt domen går det inte att med säkerhet bevisa att DNA-spåren är från råntillfället. Dessutom uppmanas han i chattkonversationer under rånet att komma till platsen, vilket tingsrätten tolkar som att han inte varit med.

I videon berättar SVT:s reporter om den filmade 18-åringens egna ord från polisförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.