Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt polisen är tillståndet för en av de skjutna tonåringarna kritiskt, hör mer i klippet ovan. Foto: Kalle Thulin/SVT

Polisen bekräftar: Skjutningen mot tonåringar har gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att skjutningen, då tre tonåringar sköts i Hovsjö i Södertälje under lördagskvällen, har kopplingar till den kriminella gängmiljön. Och nu befaras en ny upptrappning av våldet.

– Det finns en förhöjd risk att man vill vedergälla skjutningen i lördags, säger Caroline Aspegren, lokalpolisområdeschef i Södertälje.

Tillståndet för en av de skjutna tonåringarna bedöms vara kritiskt.

Tre unga män är fortsatt anhållna misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Senast på onsdag måste åklagaren besluta om de ska häktas eller försättas på fri fot.

Enligt polisen är en av hypoteserna att detta kan vara en fortsättning på förra höstens våldskonflikter mellan de kriminella grupperingarna i Södertälje.

Hör polisen berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.