Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södertäljepolisen: ”Obehöriga personer hade sökt upp en studentfest.” Åtta personer är just nu misstänkta för bland annat förberedelse till mord. Foto: Moa Bergman/SVT

Polisen: Finns ingen hotbild mot studentfester

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer mellan 17 och 28 år sitter häktade efter misstänkt förberedelse för mord, som skedde på en studentfest i Södertälje förra veckan.

– Det är ett intensivt arbete just nu, säger åklagare Carl Mellberg, om arbetet med att säkra bevisning mot de åtta häktade.

Samtliga åtta personer är misstänkta för förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak, detta under en studentfest i Södertälje förra veckan.

Nu har åklagare Carl Mellberg fram tills fredag på sig att inkomma med ytterligare bevisning för de sex personer som är häktade på den svagare misstankegraden.

Identiteten på de häktade, som är mellan 17 och 28 år gamla, hålls hemlig.
– Utifrån samhällsutvecklingen de senaste åren har detta blivit vanligare och vanligare vad det gäller att sekretessbelägga personuppgifter på misstänkta, säger Mellberg.

Polisen ser över festerna
Södertäljepolisen Mikael Alfredsson berättar att polisen fortsätter säkerställa tryggheten på de kommande studentfesterna och i klippet ovan kan du höra vad han har för hälsning till de studenter som kan känna sig oroliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.