Anki Gunnarsson, kommunpolis. Foto: Fredrik Gustavell

Polisen optimistisk i utredning om Rönningeexplosion: ”Goda förhoppningar”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är optimistisk gällande utredningen av den explosion som inträffade på Rönninge torg i lördags kväll. Man ser inga likheter med andra explosioner runt om i landet den senaste tiden, och säger att man har goda vittnesuppgifter och hoppas kunna lösa brottet. Samtidigt skapar händelsen oro i kommunen och på måndagskvällen hålls en förstärkt trygghetsvandring.

Det var sent på lördagskvällen som ett flerfamiljshus vid Rönninge torg skakades av en explosion. Ingen person skadades och ingen har heller inte gripits, men polisen säger sig ha goda förutsättningar att klara upp brottet.

– Vi har gjort en teknisk undersökning, knackat dörr och pratat med många vittnen. Vi jobbar mycket med vittnesuppgifterna och vad det kan ge, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Har ni några misstänkta? 

– Vi jobbar inte med misstänkta. Vi har pratat med ett tiotal vittnen och har fått mycket information. Med den informationen kommer vi nu kunna genomföra åtgärder. 

Kommer ni kunna lösa brottet? 

– Vi har goda förhoppningar om det. 

Trygghetsvandring på måndagskvällen

På måndagskvällen hålls en trygghetsvandring i Salem där polisen och kommunen förstärkt sin närvaro.

– Det är en sedan tidigare planerad aktivitet och sådan har vi regelbundet med Salems kommun. Syftet är att gå igenom olika delar och se över tilll exempel belysning eller buskage som ger otrygghet, säger kommunpolis Anki Gunnarsson.

Hur stökigt brukar Salem vara?

–Jag skulle säga att det är en trygg kommun att bo i. Det är låg brottslighet och vi jobbar jättenära kommunen när det gäller trygghet.

Se Anki Gunnarsson prata mer om oron efter explosionen i  Rönninge och hur utbredd brottsligheten är i  Salems kommun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.