Foto: Polisen

Polis stoppade kriminell ledare i Södertälje – beslagtog ny bil i miljonklassen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen stoppade polisen en känd ledarfigur i den kriminella nätverksmiljön i Södertälje. Mannen körde runt i en ny bil i miljonklassen och tillsammans med Kronofogden utmättes bilen som misstänks vara skriven på en målvakt.

”För många som lever en kriminell livsstil, är image viktigt” så börjar polisens inlägg i sociala medier där myndigheten berättar om insatsen som inträffade på lördagen. Efter en tids spaning ska polisen ha tagit kontakt med Kronofogden. Tillgripandet är en del av den myndighetsgemensamma insatsen TORE3. På polisens bild från centrala Södertälje syns en svart bil omringad av flera polisbilar med blåljus på.

Bilen utmättes direkt på platsen och kommer att säljas. Överskottet kommer gå till att betala en del av de skadestånd samt annat som personen är skyldig.

Foto: Polisen

”Ska vara jobbigt att vara kriminell”

”När man själv har stora skulder till staten på grund av sin brottslighet och dessutom taxerar noll i inkomst, måste man be en kompis med jobb att stå som formell ägare. Just den sista biten kanske man då inte talar så jättehögt om.” skriver polisen och avslutar med: ”Det ska vara jobbigt att vara kriminell i Södertälje.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.