• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Polisen tackar nattvandrare efter oroligheterna i Brunnsäng

Publicerad

Kring jul var det stökigt flera kvällar i Brunnsäng, vilket gjorde att polisen fick rycka ut för att lugna ner situationen. Till sin hjälp hade de boende i området som satte igång frivillig nattvandring, vilket polisen nu går ut och tackar för.

Dagarna kring julafton blev oroliga för många i Brunnsäng då det kastades smällare, sköts fyrverkerier och orsakades skadegörelse, vilket SVT Nyheter Södertälje tidigare skrivit om. Även polisfordon utsattes för skadegörelse och de boende i området bestämde sig för att agera och drog igång nattvandring för att lugna ner situationen.

Polisen gick under tisdagen ut på sociala medier och tackade för hjälpen med att göra situationen tryggare.

”Polisen kan inte göra allt”

– Vi kände att vi ville gå ut och tacka medborgarna som stod upp för Brunnsäng. Det var något som de gjorde helt på eget initiativ. Polisen kan inte göra allt, utan det är upp till övriga samhället att agera också, säger Magnus Ehliar, gruppchef Södertäljepolisen och fortsätter:

– Jag tror att det hade varit ännu mer oroligheter om inte de boende hade sagt ifrån och om vi inte hade haft polisär närvaro i området. De som nattvandrade hjälpte ju till med att vara våra ögon och öron, säger Magnus Ehliar, gruppchef Södertäljepolisen.

Positiv respons

Polisens tackmeddelande har fått mycket positiv respons och Magnus Ehliar menar att allmänheten kan vara till stor hjälp för att lugna ner stökiga situationer.

– Utan nattvandrarna har vi mindre information att jobba med. Avsaknaden av bra vuxna människor ute på gatorna gör att problematiken ökar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer