Polisens teori: Handgranat bakom explosion

Uppdaterad
Publicerad

Det var sannolikt en handgranat som detonerade på Täppgatan för två veckor sedan. Det säger kammaråklagare Marcus Ekman till Länstidningen.

Fönster krossades och en husfasad skadades när en kraftig explosion inträffade i Södertälje, sent på måndagskvällen den 13 februari.

– Vi misstänker att det rör sig om en handgranat, polisens tekniker har gjort fynd på den här platsen som tyder på att det är en handgranat, teknikerna har hittat splitter, säger kammaråklagare Marcus Ekman till lt.se.

Handgranater allt vanligare

Polisen rubricerar brottet som allmänfarlig ödeläggelse, men det finns ännu ingen gripen.

– Tyvärr har det blivit betydligt vanligare att den här typen av farliga vapen används och vi har märkt av en ökad användning. Vi på Södertörns åklagarkammare har haft ett flertal ärenden på sista tiden, bland annat det i Tumba där man kastade en mot polisen, säger Marcus Ekman till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.