I dagsläget saknas 35 poliser i Södertälje, och lyckas man inte rekrytera så återstår en tvingande omflyttning. Foto: TT

Poliser kan tvingas till Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Poliser kan tvingas att jobba i Södertälje mot sin vilja. Detta på grund av svårigheterna att rekrytera personal till den särskilda satsningen i utsatta områden.

Initiativ Mareld är namnet på den förstärkning som polisen gör i så kallade prioriterade områden runt om i landet.

Tanken är att polisen på heltid ska ägna sig åt kontaktskapande, utryckning och spaning i bland annat Lina hage, Ronna och Geneta. 

Poliser väljer bort Södertälje

Men som SVT Nyheter Södertälje har rapporterat tidigare är det svårt att locka hit poliser.

– Jag är bekymrad över den situation vi har nu, men jag hoppas att vi ska kunna få till en vändning under våren, säger Peter Nylind, chef för lokalpolisområde Södertälje.

I dagsläget saknas 35 poliser till initiativ Mareld i Södertälje, och lyckas man inte rekrytera så återstår en tvingande omflyttning.

– I förlängningen skulle det kunna bli aktuellt att man förflyttar poliser från andra platser för att vi ska få den förstärkningen som vi behöver, säger Peter Nylind.

Hur skulle det påverka om man tvångsförflyttar folk till Södertälje?

– Poliser brukar göra det som de blir tillsagda att göra, men det blir ett bättre arbete om det sker frivilligt såklart, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.