• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län. Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun, i Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att utrymma. Läs mer

Foto: SVT

Portade Syrianskafans inte välkomna i Borlänge

I helgen spelas Superettanmatchen mellan Syrianska och Dalkurd. Men förutom spelartruppen kommer även Syrianskas säkerhetsansvarige och poliser från Södertälje att vara på plats i Borlänge.

Senast lagen möttes var i juni på Södertälje fotbollsarena. Då utbröt skandalscener och både Dalkurdspelaren Rickard Yarsuvat och en ordningsvakt skadades av knallskott som kastades in på planen.

Matchen avbröts och Dalkurd tilldelades vinsten med 3-0 i efterhand. En tid efter matchen lyckades Syrianska identifiera hela 22 hemmasupportrar som nu är portade från arenan för resten av säsongen.

Hur har säkerheten varit sedan skandalmatchen?

– Det har flutit på och inte varit några incidenter sedan dess, säger en av Syrianskas fyra säkerhetsansvariga, Ghayath Moro.

Extra uppdrag

Att poliser och säkerhetsansvariga från Södertälje åker till bortamatcher är inte ovanligt. Men nu när laget möter Dalkurd på söndag har man ett extra uppdrag.

Man ska nämligen se till att de 22 portade fansen inte heller kommer in på Domnarvsvallens läktare i Borlänge.

– Om vi ser någon av dem så kommer vi att tala om att de inte kommer in. Men de är fullt medvetna om det, och har inte kommit till någon av matcherna sedan de portades, säger Ghayath Moro.

Oklart om nästa säsong

På derbyna i Allsvenskan har man börjat med att ha åklagare på plats under matcherna. Detta för att kunna ge tillträdesförbud direkt till de supportrar som inte följer reglerna.

I Superettan har man ännu inte kommit så långt, men målsättningen finns hos polisen att det ska bli verklighet även i den divisionen.

Om de 22 personerna blir portade även nästa säsong är ännu inte fastställt.

– Det får vi ta ställning till då, säger Ghayath Moro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer