Foto: TT

Rekordresultat för Scania – men orderingången sjönk

Uppdaterad
Publicerad

Scania redovisar ett kraftigt ökat rörelseresultat för årets första kvartal, jämfört med samma period förra året. Samtidigt har intresset för företagets lastbilar och bussar sjunkit i Mellanöstern.

När Scania redovisar första kvartalet 2019 konstaterar man en nettoomsättning som stigit till över 36 miljarder kronor. Och resultatet nådde en ny högstanivå på 4,2 miljarder.

”Högre fordons- och servicevolymer, valutaeffekter och marknadsmix, bidrog positivt medan högre produktionskostnader på grund av övergången i Latinamerika och störningar i leverantörs-kedjan påverkade resultatet negativt”, kommenterar företagets vd Henrik Henriksson i

Scanias vd, Henrik Henriksson. Foto: SVT

ett pressmeddelande.

Orderingången för lastbilar sjönk med nio procent och det beror bland annat på att efterfrågan sjunkit i Mellanöstern och Ryssland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.