”Många väljer att resa till större destinationer inom Europa då det kanske kännas tryggare”, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo. Foto: SVT

Resebolag: Tredubbling av antal bokningar sedan december

Uppdaterad
Publicerad

Så här års brukar det vara högsäsong för att boka resor inför sommaren. Många var förberedda på att det inte skulle bli så i år med tanke på pandemin. Men för bland annat resebolaget Apollo har det blivit en tredubbling av antal bokningar sedan december 2020. Trots det har antal bokningar kommit upp till ungefär hälften av fjolårets januari.

– Vi har sett de senaste sex månaderna att folk bokar sent. Någon gång i april och maj kan vi se ännu fler bokningar. Det märks även att många bokar resor till sensommaren och hösten. Förut var det vanligare att börja resa redan i april eller maj, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Även resebolaget Tui tycker sig se en ökning.

– Antalet bokningar de senaste månaderna har ökat kraftigt, men från väldigt låga nivåer. Den senaste veckan har bokningarna minskat något från veckan innan – det går upp och ner, säger Adam Györki, kommunikationschef på Tui Sverige.

Hör mer i videon om hur läget för resandet i Sverige ser ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.