Restaurang förvarade mat vid bildäck

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i Salems kommun har förvarat mat och kökshanddukar på ett sätt som kan innebära hälsorisker för gäster. Nu kräver kommunen att bristerna åtgärdas.

I en kontroll upptäcktes att restaurangen förvarade mat tillsammans med bildäck och avfall i ett källarförråd. Förrådet var smutsigt och förpackningar med ris, mjöl och socker stod öppna. ”Rena” handdukar förvarades i en trasig påse på golvet.

Kocken verkade sakna kunskaper om livsmedelshygien och hade grillad kyckling på ett metallspett nära golvet. När kocken sedan moppade golvet var kycklingen mycket nära.

Salems kommun skriver i sitt beslut att en sådan hantering kan göra maten otjänlig och nu måste restaurangen åtgärda sina brister.

Ansvariga måste rengöra förrådet, hitta plats för rena handdukar, utbilda kocken i livsmedelshygien och komma in med följesedlar och fakturor på livsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.