Någon eller några sov över inne i restaurangen. Foto: TT

Restaurang i Södertälje hyste ”sovgäster”

Publicerad

Miljökontoret har hittat en rad brister i en av stadens restauranger. Förutom lort och obefintlig sopsortering misstänker man också att lokalen användes som sovplats.

Det var i slutet på december som miljökontoret besökte snabbmatsrestaurangen. Och efter avklarat besök skrev man ner inte mindre än åtta punkter som ägaren förväntas förbättra. Annars kan det bli tal om vite.

Under kontrollen skrev man bland annat ner att både pizzaugnen och flera kylar var smutsiga, att belysningen på en våning var undermålig samtidigt som det var fullt med bråte däri.

Ingen sopsortering

Miljökontoret menar också att avfallshanteringen var bristfällig. På frågan om hur man sorterar plast och kartonger hänvisade ägaren till en ”kompis” som hade företagskort på Returen. En ”kompis” vars namn man aldrig uppgav.

Dessutom hittade man tecken på att personalen och/eller andra utomstående personer vid olika tillfällen har övernattat i lokalen. ”Vilket inte får ske”, som det står i rapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer