Rickard Sundbom slutar som stadsdirektör i Södertälje. Rekrytering av hans efterträdare kommer inledas inom kort. Foto: Södertälje kommun/Liza Simonsson

Nu slutar Rickard Sundbom som stadsdirektör i Södertälje: ”Aldrig en bra tidpunkt”

Uppdaterad
Publicerad

I lite mer än fyra år har Rickard Sundbom arbetat som stadsdirektör för Södertälje kommun. Nu lämnar han uppdraget och går vidare till Region Stockholm, där han blir administrativ direktör på regionledningskontoret.

– Det finns aldrig en bra tidpunkt för sådana här byten, men jag vet att Södertälje står på väldigt bra grunder och den positiva utveckling av staden kommer fortsätta även när jag har bytt position, säger Rickard Sundbom.

Rekryteringen av en ny stadsdirektör kommer inledas inom kort och tills dess går tidigare kanslichefen Ola Schön in som tillförordnad stadsdirektör.

”Var lyhörd”

Till sin efterträdare vill Rickard Sundbom lämna följande tips:

– Framför allt så handlar det om att vara lyhörd och lyssna på sina medmänniskor, men också att man inte ska glömma vem man finns till för och vad som ska levereras. Det är så vi skapar förtroende och transparens.

Ur arkivet: Så lät det 2016 när Rickard Sundbom fick jobbet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.