Salems kommuns Idrottsstipendium 2017 går till Erik Brandt från Södertälje Simsällskap Foto: SVT

Rönningebo prisas med idrottsstipendium

Uppdaterad
Publicerad

Salems kommuns Idrottsstipendium 2017 går till Erik Brandt från Södertälje Simsällskap. Idrottsstipendiet delas ut till uppmuntran för förtjänstfulla eller lovande insatser, till ledare eller aktiva inom idrottsrörelsen i Salems kommun.

“Erik Brandt är 18 år och simmar för Södertälje Simsällskap. Han är en av Sveriges bästa simmare i sin årskull och en av landets mest lovande juniorer. Bland meriterna märks en finalplats i Ungdoms OS, Nordisk juniormästare på 100 m frisim och ett flertal medaljer på ungdoms SM. Erik Brandt är en hårt arbetande ung simmare som med stor hängivenhet satsar på sin idrott. Han är med sin insats och genom sitt personliga engagemang en förebild för andra unga idrottare.”

Så låter kultur- och fritidsnämndens motivering till 2017 års idrottsstipendium som går till 18-årige Rönningebon Erik Brandt. 

Han blev senast förra helgen nordisk mästare på 50 och 100 meter frisim samt kom tvåa på 200 meter frisim.

Idrottsstipendiet

Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Kristina Bjureklev Netzell (L) i samband med kommunfullmäktiges avslutningsmöte i Murgrönan i Salems Centrum den 14 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.