Hör valnämndens ordförande: ”Köer innan vi öppnade vallokalerna” Foto: Johan Fredriksson/ Wikimedia commons

Så rullade valet på i Södertälje – närmare 900 förtidsröstade

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkovalet pågår för fullt i Södertälje och vallokalerna håller öppet till klockan 20.00 på söndagen. Under de första timmarna var det köer till vallokalerna och många förtidsröster, berättar valnämndens ordförande i Södertälje pastorat.

Eftersom medlemmar från 16 år får vara med och rösta i kyrkovalet är det många unga som nu premiärröstar i vallkolerna. I Södertälje församling är det 100 stycken röstberättigade 16-åringar, hur många av dem som tagit sig till lokalerna idag återstår att se.

– Det är en hel del yngre som har varit och röstat, det kan jag se. Men hur många förstagångsväljare det handlar om har jag inte siffror på ännu, säger Lars Johnsson, (S) valnämndens ordförande i Södertälje pastorat.

Hör mer om hur valdagen har varit i Södertälje i videon.

Så många 16-åringar får rösta i Södertälje med omnejd

Antal röstberättigade 16-åringar

Hölö-Mörkö församling: 23Ytterjärna församling: 3Vårdinge församling: 20Överjärna församling: 96Salems församling: 146Enhörna församling: 30Östertälje församling: 80Södertälje församling: 100Turinge-Taxinge församling: 111

Strängnäs stift: 3949

Källa: Svenska kyrkan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.