Johanna Göransson på Telge återvinning hoppas att det nya initiativet ska bidra till att färre sopor dumpas på fel ställen. Foto: SVT

Rullande återvinning ska minska dumpandet i Södertälje: ”Vill göra det lättare att göra rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Telge återvinning vidtar nu ytterligare åtgärder för att få Södertäljeborna att återvinna och inte dumpa sina sopor. Med start i maj öppnar en mobil återvinningsstation.

Illegal sopdumpning har länge varit en fråga i fokus i Södertälje. På Telge återvinning har man tidigare bland annat försökt råda bot på problemen genom att göra det gratis för företag att slänga förpackningar.

”Många har svårt att ta sig till återvinningen”

Nu gör man också ett försök att gå privatpersoner till mötes genom en ny rullande återvinningsstation.

– Vi vill helt enkelt göra det lättare för våra kunder att göra rätt. Många hushåll har svårt att ta sig till våra återvinningscentraler och därför vill vi utöka servicen genom att istället komma ut i Södertäljes områden med containrar, säger Johanna Göransson som är marknads- och försäljningschef på Telge återvinning i ett pressmeddelande.

Sju stopp i maj och juni

Första stoppet blir Bårstaberget i mitten av maj och sedan kommer containrar att finnas på olika platser runtom i kommunen fram till den 20 juni. Stationen kommer att ta emot grovavfall, farligt avfall och saker till återbruk.

14 maj kl. 17-19 Bårstaberget, bakom Orren

15 maj kl. 17-19 Saltskog, framför Saltinen

16 maj kl. 17-19 Fornbacken, vändplan 29-55

21 maj kl. 17-19 Ronna, panncentralen

22 maj kl. 17-19 Mölnbo, bakom Abbes

23 maj kl. 17-19 Järna, bakom Coop

20 juni kl. 13-15 Mörkö, hembygdsgården

Källa: Telge återvinning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sopkaoset i Södertälje

Mer i ämnet