• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Här går SVT:s reporter igenom de nya siffrorna från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Foto: SVT/Maja Flygt

Så har brottsligheten i regionen påverkats av coronasmittan

Uppdaterad
Publicerad

Ny statistik visar att färre brott anmäldes under mars i år, jämfört med förra året. Orsaken kan vara den pågående coronapandemin.

Antalet anmälda brott i mars 2020 minskade med 4 procent jämfört med samma månad förra året, enligt preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet. I Stockholms län var minskningen något större: 7 procent.

Även om minskningen är liten menar Brå att det finns tecken på att förändringen beror på coronapandemin eftersom regler och rekommendationer om social distansering infördes under mars. Men det är för tidigt att slå fast exakt vilken effekt det har fått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.