Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södertälje sjukhus summerar covidåren: ”En enorm trötthet i organisationen” Foto: Alexander Färggren/SVT

Södertälje sjukhus summerar covidåren: ”En enorm trötthet i organisationen”

Publicerad

Från det första bekräftade covidfallet på Södertälje sjukhus fram till att covid-19 inte längre klassas som samhällsfarlig har resan varit lång och svår – inte minst för vårdpersonalen.

Den 13 mars 2020 rapporterades det första fallet av covid-19 på Södertälje sjukhus. Fram till början av juni 2022 har över 2 300 personer vårdats för sjukdomen på sjukhuset.

Under åren har personalen på sjukhuset ställts inför stora utmaningar och påfrestningar. SVT Nyheter Södertälje har efter att besöksförbudet hävts fått träffa läkare och sjuksköterskor som berättar om de tuffa åren.

”Enorm trötthet i organisationen”

– En period kommer jag ihåg att jag inte ens orkade se på tv, alla nyhetsinslag skalade man bort, det blev för jobbigt helt enkelt, säger Wictoria Ölverud, chefssjuksköterska på Iva.

– Det har funnits en enorm trötthet i organisationen. Vi ser fram emot den dag då det står noll i covidstatistiken. Då ska vi fira, säger Håkan Kalzén, verksamhetschef på Södertälje sjukhus.

Se reportaget om hur Södertälje sjukhus och personalen påverkats av covid-19 de senaste två åren i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet