”Det kommer in många på en gång” hör Magnus Söderbaum, vinterplanerare på Södertälje kommun, i klippet. Foto: SVT

Så många har klagat på snö och halka i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens snöväder har det kommit in över 200 felanmälningar om snö och halka till Södertälje kommun. En av de gator där det kommit in flest klagomål är Höglandsvägen i Rosenlund.

I januari kom det totalt in 229 felanmälningar om oplogade gator och halka till Södertälje kommun. Av de var det 56 stycken som handlar om halka och 173 om att det var oplogat.

Under samma period förra året var det endast fem felanmälningar totalt som togs emot av kommunen, men det var en mildare vinter.

Hantering av anmälningar

Enligt Magnus Söderbaum, vinterplanerare på Södertälje kommun, kom det in många felanmälningar när snön först kom, men att de nu ligger i fas med hanteringen.

– Det blir ju svårt när det kommer många på en gång för vi måste ut och bedöma om det är fel innan vi kan skicka ut maskiner, säger han.

Hör vad Södertäljeborna tänker om snöröjningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.