Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar sjukhusets vd Anna Gerber Ekblom om hur sommaren ska gå ihop: 25 000 om man flyttar två semesterveckor. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Så mycket bonus erbjuds vårdpersonal på Södertälje sjukhus för att flytta på semestern

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje sjukhus planerar att ha fler vårdplatser öppna den här sommaren – samtidigt som de vill bevilja all personal semester enligt önskemål. Men det är inget lätt pussel att lägga, och därför erbjuds nu extra ersättning i form av bonuspengar per flyttad semestervecka.

Enligt lag har all personal rätt till fyra veckors semester under sommaren – men för att klara av att bemanna upp tillräckligt så tvingas Södertälje sjukhus nu att göra avstamp från region Stockholms restriktivare inhyrningspolicy för att hyra in personal.

Enligt uppgifter som SVT begärt ut så planeras det exempelvis för att intensivvårdsavdelningen i augusti kommer ha 35 procent inhyrd personal. Däremot har inte sjukhuset redovisat siffrorna för akutmottagningen.

– Vi försöker vara så restriktiva som möjligt med inhyrning men vi är också väldigt måna om att våra medarbetare ska få den semester som de så väl behöver, säger Anna Gerber Ekblom, vd på Södertälje sjukhus.

Hör mer om hur bonusen är utformad i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.