Foto: TT/SVT/SVT

Så mycket får kommunala Tom Tits i coronastöd

Uppdaterad
Publicerad

Tom Tits Experiment får nästan en miljon kronor i coronastöd från Kulturrådet. Även om bidraget välkomnas täcker det bara en liten del av det stora tappet som coronanedstängningen inneburit för det kommunala bolaget, det rapporterar LT.

I våras delade Kulturrådet ut 370 miljoner kronor i stöd till kulturlivet i Sverige. Från Södertälje och Nykvarn sökte nio instanser – fem fick. Tom Tits, som uppger att de tappat 23 miljoner i förlorade intäkter, hade sökt strax över fyra miljoner kronor och beviljades 930 000 kr.

– Vi har drabbats väldigt hårt av coronaviruset och stängde verksamheten helt under nästan 100 dagar under mars till juni, säger vd på Tom Tit, Elin Lydahl till LT.

Kulturrådet kommer dela ut ytterligare coronastöd och Tom tits vd uppger att de kommer att söka igen.

Trots att verksamheten nyligen coronasäkrat sina lokaler fattades ett nytt beslut om att stänga helt i och med de hårdare restriktionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.