Så ser du våra nya sändningar

Uppdaterad
Publicerad

Tittare i Södertälje och Nykvarn har hört av sig och undrat varför de inte kan se sina nya regionala nyheter. Här följer information om hur du kan gå tillväga.

Via den här länken kan du hitta information om sändningarna där du bor.

Har du till exempel en satellitmottagare så går det inte att se SVT Nyheter Södertäljes sändningar på grund av utrymmesbrist. Det beror på att alla regionala områden inte får plats på satelliternas transpondrar. Hos Canal Digital finns 14 olika regionala program och hos Viasat finns 11 stycken.

Vidaresändning av SVT: Regionalt i Kabel-TV och IPTV

SVT erbjuder två olika regionala sändningar via marknätet: Regionalt i marknätet

Vi rekommenderar att kontakta SVT:s Tittarservice vid problem på 08-784 20 00, öppet varje dag mellan klockan 14-19.

Nya regionala områden

SVT har valt att dela upp Sverige i 21 olika regionala sändingsområden. I stort sett följer denna uppdelning Sveriges länsindelning, men med några undantag. Gotlands län bildar tillsammans med Östergötlands län sändningsområdet SVT Öst och Kalmar och Kronobergs län bildar tillsammans sändningsområdet SVT Småland.

Till detta tillkommer sändningsområdet SVT Södertälje över kommunerna Södertälje och Nykvarn samt sändningsområdet SVT Helsingborg över nordvästra Skåne. Här hittar du en karta över SVT:s indelning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Södertälje
Mer Nyheter