Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har häktade i alla de senaste morden i Södertälje men sedan krävs det mycket arbete för att få sista delen på plats” säger polisens gängexpert, i klippet ovan. Foto: Helena Boman Brodie/SVT

Så ska de mordmisstänkta i Södertälje dömas

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det just nu sitter personer häktade misstänkta för samtliga av de senaste dödsskjutningarna i Södertälje så kvartstår en hel del utredningsarbete för att få dem dömda. Gunnar Appelgren, polisens gängexpert, säger att det framförallt är fyra faktorer som avgör hur framgångsrikt arbetet kommer bli.

– Vi har häktade i alla de senaste morden i Södertälje men sedan krävs det mycket arbete för att få sista delen på plats” säger polisens gängexpert, Gunnar Appelgren.

Ungefär hälften av alla mord och mordförsök i kriminella miljöer som når domstol har lett till fällande domar, det visar en undersökning som SVT:s Uppdrag Granskning gjort i augusti 2022. Då hade 45 personer skjutits till döds i år, nu är den siffran uppe i över 50 dödsskjutningar.

I klippet ovan listar polisens gängexpert, Gunnar Appelgren, fyra faktorer som avgör om de män som sitter häktade misstänkta för dödsskjutningarna i Södertälje i år, kommer att kunna dömas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet