Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se politikiska vildarna, David Winerdal och Martin Ahlman, berätta hur dom ser på sitt framtida arbete i majoritetsstyret. Foto: Rosanna Lindén/SVT

Hör politiska vildarna som majoriteten hänger på

Uppdaterad
Publicerad

Ett nygammalt bräckligt styre vilar på David Winerdals och Martin Ahlmans närvaro vid sammanträden. Frågan är: Hur de ska göra för att inte drabbas av sjukfrånvaro under kommande mandatperiod?

Den nygammla majoriteten har nu bara ett mandats övervikt. Det innebär att det kan bli ett annat utfall vid en omröstning om någon är frånvarande.

Samtidigt som Winderdal och Ahlman nu presenteras i den nya majoriteten ligger det på Kristdemokraternas bord att utreda dem för uteslutning från partiet. Frågan om uteslutning är något som de båda beklagar, men det får inte dem att ångra sitt beslut.

– När jag reflekterar över detta kommer jag fram till att mitt beslut var det enda jag kunde ta, säger Martin Ahlman tilll SVT.

Hör Winerdal och Ahlman om den sköra majoriteten i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.