Glipan under entrédörrarna till köpcentret är för stor, enligt skadedjursfirman. Foto: SVT/TT.

Så ska mössen i Kringlan bekämpas

Uppdaterad
Publicerad

För att undvika att muspopulationen växer i köpcentret bör entrédörrarna tätas, skriver skadedjursfirman som Telge fastigheter anlitat. Skadedjursbekämparna kommer att besöka Kringlan en gång i veckan framöver.

Bekämpningen av möss har pågått under en tid, men kulminerade i förra veckan då en spel och tobaksbutik stängde på grund av möss i butiken. I dag finns musfällor utplacerade i två butiker i köpcentret och för att undvika att fler möss tar sig in har kommunen bett en skadedjursfirma ta fram en åtgärdsplan.

”Syftet är att kontrollera hur aktiviteten ser ut i dagsläget och ta fram en handlingsplan för hur vi skall lösa problematiken i sin helhet med möss i köpcentrumet.” skriver företaget i sin rapport.

Kommer troligen in via entrédörrarna

De skriver att det sannolikt rör sig om husmus. En art som inte kommer att lämna varuhuset av sig självt, har goda förutsättningar att föröka sig och endast behöver 5-7 millimeter för att ta sig in. Och det gör mössen sannolikt genom den glipa som finns i under de tre stora entrédörrarna till köpcentret.

”Efter kontrollmätning av de tre entréer som finns vid drabbade butiker (vetter mot torget) så kunde vi konstatera att de inte sluter tillräckligt tätt i underkant”, står det i rapporten.

”Det är så pass stor glipa att mössen även kan passera nattetid i underkant av skjutdörrarna.”

Varnar livsmedelsföretagen i Kringlan

Skadedjursbekämparna varnar för att livsmedelsföretagen i köpcentret löper mycket stor risk att drabbas och bör vara uppmärksamma och rapportera vidare vid misstanke om möss.

Skadedjursbekämparna kommer att besöka Kringlan en gång i veckan framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Möss i Kringlan

Mer i ämnet