Här ska det byggas 200 bostäder, en förskola, ett LSS-boende och en tvärled. Foto: SVT

Salems kommun får ytterligare 200 bostäder

Publicerad

200 bostäder, en förskola och ett LSS-boende ska fylla Södra Hallsta. En tvärled ska också byggas för att minska trafiken på Rönningevägen som ligger intill platsen.

Salems kommun köpte marken i Södra Hallsta under 2015. Nu planerar kommunen bygga cirka 200 bostäder på platsen,  varav 70 lägenheter och 30 småhus. Det kommer även byggas en förskola och ett LSS-boende för personer med funktionsvariation.

Målet är att det ska vara en blandning mellan bostadsrätter och hyresrätter.

– Det kommer vara 30 procent hyresrätter, säger kommunarkitekten Conny Olsson.

Tvärled ska minska trafik

Kommunen planerar även att bygga en tvärled mellan Rönningevägen och Salemsvägen för att minska trafiken på Rönningevägen.

Åttonde augusti ska alla byggentreprenörers förslag för bygget in och under hösten 2017 kommer kommunen att utse vilka byggföretag de ska samarbeta med.

– Det är ett stort intresse, många vill vara med och bygga, säger Conny Olsson.

Enligt honom kommer detaljplanen ta cirka 1,5 år att utforma och därefter kommer byggandet ta ungefär lika lång tid.

Positiva reaktioner

Kommunen kommer sälja marken till de byggentreprenörer som utses. Pengarna som kommunen får kommer att användas för finansiering av bygget.

Under medborgardialogen som kommunen har haft så verkade Salemsborna glada över att kommunen ska få nya bostäder, enligt Conny Olsson.

– Överlag har reaktionerna varit positiva, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer