SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem är nöjd med säsongen. Foto: SVT

Säsongen över för SSK – Pernhem summerar

Publicerad

I söndags spelade SSK säsongens sista match, de besegrade Pantern på bortaplan och det blev Södertäljes fjärde raka vinst i slutspelsserien. Trots lika många poäng som Oskarshamn blev det en andra plats och därmed är säsongen över för SSK.

– Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med säsongen, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem.

Nya tränaren vände laget

Säsongen startade knackigt för laget i höstas med sex raka förluster, men då byttes förre tränaren Mats Waltin ut och in kom Ulf Lundberg som lyckades vända laget. I grundserien lyckades Södertälje ta den sista biljetten till slutspelsserien.

– Styrkan hos Ulf är naturligtvis att han är van att jobba med unga individer, lite annorlunda pedagogik och att jobba individuellt och med laget, säger Mats Pernhem och fortsätter:

– Därför var vi intresserade av honom och den här säsongen visar att vi haft rätt så här långt.

Tvåa i slutspelsserien

I slutspelsserien började Södertälje sist, med noll poäng, men klättrade uppåt och trots att man efter sista omgången slutade på samma poäng som Oskarshamn så blev det en andra plats och därmed är säsongen slut för SSK.

– Slutspelsserien har varit väldigt spännande och det är glädjande att det dröjde till sista omgången innan det var helt avgjort.

Kan SHL vara inom en snar framtid?

– Trots eventuella svårigheter som det innebär med seriesystemets uppbyggnad, ekonomiska skillnader, eller vad det nu kan vara, så är vi övertygade om att vi kommer ta oss tillbaka till finrummet, till SHL, inom en hyggligt snar framtid, avslutar Mats Pernhem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.