Scania satsar en miljard på ny testbana för eldrivna fordon

Uppdaterad
Publicerad

Scania investerar närmare en miljard kronor i en ny tesbana för eldrivna fordon i Södertälje. Provbanan är tänkt att användas för att testa nya fordon som en del av företagets forsknings- och utvecklingsarbete.

– Vi fortsätter att investera lokalt i Södertälje, för att ha närhet till hela kedjan med produktion, utveckling och testning. Det är viktigt för Scania men också viktigt för fordonsklustret i Mälardalen och för Sveriges förmåga att ligga i framkant inom utvecklingen av hållbara transportlösningar, säger Anders Williamsson, chef för Scanias industriella verksamhet i ett pressmeddelande.

Företaget har gjort en ansökan hos Länsstyrelsen om att få bygga banan. Om den godkänns hoppas de komma igång med arbetet 2022, med förhoppningen att det kan stå färdigt tidigast 2026.

Hör mer om testbanan och se skisser på hur allt kan komma att se ut i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.