Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se anteckningarna som, enligt förundersökningen, visar upplägget i narkotikahärvan. Foto: Polisens förundersökning

Se den knarkdömdes anteckningar – ska visa affärsupplägget

Uppdaterad
Publicerad

Under en husrannsakan i november förra året, hittar polisen ett anteckningsblock – som ska ha tillhört ledarkärnan i den kriminella grupperingen i Ronna. Se anteckningarna i videon som visar upplägget i narkotikahärvan.

– Det är ju bara en del av bevisningen men det visar ju hur organisationen varit uppbyggd, säger Kajsa Lindberg, kammaråklagare.

Anteckningarna ska tillhöra en av personerna som dömdes i den omfattande narkotikahärvan i Södertälje. 24-åringen ska enligt polisen ha varit särskilt ansvarig för distributionen av narkotikan och döms nu till fängelse i sju år och tio månader.

Våldsspiralen i Södertälje

Domen kommer att överklagas.

– Vi kan bara konstatera att tingsrätten gör en annan bedömning än försvaret. Mobiltelefonen har varit den viktigaste bevisningen och fallet står och faller på det. Vi kommer överklaga, säger försvarsadvokaten Peter Dahlqvist. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet