Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns verkligt och man blir stressad” säger chefssjuksköterskan Catrine Lindroos som konfronteras av en man vars mamma vårdas, i klippet ovan. Foto: Aida Arlslanovic/SVT

Se när sjuksköterska skälls ut av anhörig via VR-teknik

Publicerad

Vårdpersonal som hotas av patienters anhöriga var före pandemin ett återkommande problem på Södertälje sjukhus – och genom VR-teknik övar nu personalen på att hantera hotfulla situationer.

Södertälje sjukhus är det första sjukhuset i landet att testa virtuell teknik, såkallad VR-teknik, för att öva på hotfulla situationer. Det är en av flera satsningar för att rusta personalen för den alltmer krävande arbetsmiljön.

– Det har varit lugnt under pandemin i och med besöksrestriktionerna men nu börjar vi öppna upp igen, så då får vi se hur det blir, säger Melina Mellin, säkerhetschef på Södertälje sjukhus.

Se när chefsjuksköterskan Catrine Lindroos konfronteras av en man vars mamma vårdas, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.