Simbassängen på Bårsta IP stängs nu. (arkivbild) Foto: TT

Simbassäng stängs efter olaga intrång och skadegörelse

Publicerad

Södertälje kommun och Södertälje Simsällskap (SSS) har beslutat att stänga simbassängen på Bårsta IP. Detta på grund av skadegörelse och olaga intrång.

– Intrången har skett under kvällar och helger, och skadegörelse i samband med att man tagit sig in. De har brutit upp lås och badat, säger Michael Andersson, förenings- och anläggningschef på Södertälje kommun.

Han menar att säkerheten inte längre kan garanteras.

– Vi kan inte säkerställa säkerheten i och med att det kan komma dit folk som inte är simkunniga. Vi är ansvariga för säkerheten i vår anläggning.

Poolen är av en tillfällig modell som byggs upp på plats. Men kommunen överväger inte att flytta den.

– Att flytta den innebär höga kostnader, och vi har heller inget ställe att ha den på just nu, säger Michael Andersson.

Simskola flyttas

Under ett par veckor i sommar var det planerat att Södertälje simsällskap skulle ha simskola på Bårsta IP, men den aktiviteten får istället flyttas till Eklundsnäsbadet vid sjön Måsnaren.

– Skillnaden blir att vi inte kan kontrollera vattentemperaturen. Vi har legat runt 25-28 grader i bassängen, men nu får vi ju köra i en sjö där vi inte kan påverka det. Sen blir det längre för folk att ta sig till lektionerna, säger Andreas Jonerholm klubbchef på Södertälje Simsällskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer