Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjukhusprästen Bo Rydén behövde inte bara stötta patienterna under pandemin – utan även personalen som hade det tufft. Hör honom berätta om de två pandemiåren i klippet ovan. Foto: Aida Arslanovic

Sjukhusprästen Bo Rydén om pandemin: ”Under en kris finns oerhört mycket god vilja”

Publicerad

Bo Rydén är sjukhuspräst på Södertälje sjukhus och en av dem som har upplevt pandemin inifrån ett sjukhus. Han blev själv sjuk i covid-19 två gånger och håller fortfarande på att återhämta sig från sjukdomen.

När pandemin drabbade Sverige bestod Bo Rydéns arbetsuppgifter inte längre enbart av att stötta patienter. Under krisen ingick han i en kuratorgrupp för att stödja även personalen, som slitit hårt under pandemin.

Han berättar att den största utmaningen som sjukhuspräst var att behöva hålla avstånd, att inte kunna ta i hand och att bära munskydd. Att inte visa ansiktet.

– Det betyder så mycket. Och där får jag väl erkänna att jag har ibland brutit mot reglerna, säger han.

Hör Bo Rydén sammanfatta de senaste två åren och dess utmaningar i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.