Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilfirmans fasad har träffats av flera skott. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Skottlossning mot bilfirma i Södertälje: ”Vi är chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot tisdagen sköts det mot en bilfirma i ett industriområde norr om Moraberg. Ingen person skadades men det är skotthål i fasaden och bilar i lokalerna har träffats.

– Vi är chockade. Jag kan inte förstå hur någon kan göra så här, säger ägaren Hyttem Numman till SVT.

Larmet om höga smällar i industriområdet kom till polisen vid ettiden natten mot tisdagen, vilket LT var först att rapportera om. När polisen kom till platsen fanns inga personer kvar, men polisen kunde konstatera att det förekommit skottlossning.

– Våra tekniker hittade hylsor på marken. De har skjutit mot lokalens fasad, sa Andreas Aaw, vakthavande befäl på Stockholmspolisen, till LT på morgonen.

”Håller på med bedömning om vem det riktar sig mot”

Brottsplatsen har under natten varit avspärrad för en teknisk undersökning. Ett flertal personer har förhörts och film från övervakningskameror har hämtats in.

Verkar det vara riktat mot just den här verksamheten?

– Vi håller på med en bedömning om vem det riktar sig mot. Det gör vi dels via det vi vet om faktiska förhållanden, dels genom bevisning och spår, dels via förhör. Vi vill kartlägga i vilken kontext det här har skett, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral till SVT.

”Det kom från ingenstans”

Hyttem Numman ser ingen uppenbar anledning till att de blivit drabbade. De ska inte ha blivit hotade tidigare.

– Vi vet inte vad det här kommer ifrån. Det kom från ingenstans.

Polisen vill inte uttala sig om eventuellt misstänkta personer men har inte frihetsberövat någon. Händelsen utreds som grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.