Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från brottsplatsen i klippet. Foto: Blåljusbilder

Två gripna efter dödsskjutning i Ronna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en skjutning i Ronna i Södertälje. Anhöriga är underrättade och två misstänkta är gripna.

Strax efter klockan 19 på fredagkvällen larmades polisen om att det hade skjutits i Ronna. På plats hittades en allvarligt skadad person.

– Ambulans vårdade på platsen, men en ung man i 20-årsåldern är tyvärr avliden. Anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning.

Enligt Camilla Skagerlind har polisen kontrollerat en rad personer och fordon på platsen, men ingen är i nuläget gripen.

– Vi inventerar allt vi har här i området, det finns en hel del kameror här.

Strax efter klockan 21 meddelade polisen att en person, en ung man, avlidit efter skjutningen. En förundersökning om mord är inledd och vid 07.50 på lördagsmorgonen berättar polisen att två personer har gripits. De två personerna är anhållna misstänkta för mord.

Flera skjutningar i Södertälje

Så sent som i onsdags skadades en man i 25-årsåldern i en skjutning på i princip samma ställe i Ronna och för en vecka sedan dök en skottskadad man upp på Södertälje sjukhus. Det är ännu oklart om det finns samband mellan onsdagens och fredagens skjutningar.

– Självklart tittar vi på samband. Allt annat vore konstigt, säger Carina Skagerlind.

Så här sa Caroline Aspegren, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Södertälje, tidigare i dag när SVT mötte upp henne för att prata om den senaste tidens skjutningar:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Caroline Aspegren, tillförordnad lokalpolisområdeschef, om hur skjutvapenvåldet förändrats. SVT intervjuade henne i Saltskog där en skjutning inträffade för en vecka sen. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.