Biblioteken och isbanorna kommer bland annat ha öppet under sportlovet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skridskodisco och tipspromenad – det här kan du göra under sportlovet

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronaviruset blir det inte lika många aktiviteter under sportlovet i kommunen som det brukar vara. Men vissa aktiviteter kommer ändå förekomma.

– Vi har funderat på för- och nackdelar och då gjort bedömningen att det är så väsentligt för barn och ungdomar att ha något att göra, säger Maria Lindeberg, kultur- och fritidschef på Södertälje kommun.

Det här kan du göra under lovet:

Södertälje

Södertälje kommun tipsar bland annat om att allmänhetens skridskoåkning kommer att vara öppen. De kommer även anordna ett skridskodisco på Månskensrinken, men med begränsat antal platser. Det nyöppnade biblioteket Tio14 kommer att ha utökade öppettider under hela veckan och biblioteket kommer även dela ut pysselpåsar på olika platser i stan. Torekällberget kommer också ha öppet och där kan man gå på tipspromenad.

Se fler aktiviteter här.

Salem

I Salems kommun tipsar de om olika digitala aktiviteter. Till exempel en digital deckarjakt från biblioteket och aktiviteter på Tekniska museets hemsida. Även i Salem kommer biblioteken hålla extraöppet för barn med sportlov.

Läs om fler tips här.

Nykvarn

Nykvarns kommun lägger vikt på att fira ett coronasäkert lov. De tipsar om olika utomhusaktiviteter som att åka skridskor på kommunens isbanor, om vädret tillåter.

Läs mer här.

Hör mer om hur kommunen tänkt kring sportlovet i Södertälje i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.