Sjöfartsverkets personal fick under måndagen hjälpa gående och cyklister över slussportarna för att ta sig över kanalen. Enligt Patrik Skoglund, kanalchef, kan det i värsta fall ta flera dagar att laga felet. Foto: Fredrik Gustavell

Slussbron fast i öppet läge – här hjälps cyklister över

Uppdaterad
Publicerad

Slussgatan är sedan söndagseftermiddagen avstängd för biltrafik efter att slussbron fastnat i öppet läge. Detta på grund av ett tekniskt fel som inträffade i helgen. Fotgängare och cyklister får passera över via slussportarna med hjälp av personal från Sjöfartsverket.

– Det är ett helt nytt fel som vi inte varit med om förut. I värsta fall kan det ta flera dagar, säger Patrik Skoglund, kanalchef på Sjöfartsverket i Södertälje

SVT Nyheter Södertälje besökte slussporten under måndagsförmiddagen. Se hur det såg ut på platsen då och hör Sjöfartsverket berätta mer om felet och prognosen för när felet kan vara åtgärdat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussbygget i Södertälje

Mer i ämnet