Se kommunens projektledare Stina Norrbom berätta varför stenbron måste rivas och varför en eventuellt ny dammlucka påverkar hur länge trafiken stängs av på Slussgatan. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Slussgatan stängs av upp till ett halvår: ”Får köra de andra broarna”

Uppdaterad
Publicerad

I somras uppenbarade sig ett slukhål på Slussgatan vid kulverten mellan kanalen och inre Maren. Nu står det klart att kommunen tvingas riva stenbron och bygga om vägbanken. Ett projekt som innebär avstängning av all bil- och busstrafik på Slussgatan i tre till sex månader från årsskiftet.

– Vi får be Södertäljeborna hålla ut helt enkelt, säger kommunens projektledare Stina Norrbom om att ännu ett byggprojekt tvingas dra i gång i centrala Södertälje.

”Kommer mer information om omledningen”

Det är ännu inte helt klart exakt vilken period, hur länge avstängningen kommer att vara samt hur omledningen av bil- och busstrafik kommer ske.

– Vi håller på med en konsekvensanalys just nu, så där tittar vi på hur länge vi kommer kunna hålla avstängt utan att det blir för stora konsekvenser. Det kommer komma mer information om omledning och annat senare, säger Stina Norrbom.

I videon kan ni se Stina Norrbom, projektledare på kommunen, berätta om stenbron och varför den dammlucka som eventuellt också kommer byggas påverkar hur lång tid Slussgatan stänga av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.