Södertäljes första prideparad 2017. Arkivbild. Foto: SVT

Södertälje blir förmodligen utan prideparad i år

Uppdaterad
Publicerad
Ett svalt intresse för att arrangera årets prideparad i kommunen gör att evenemanget förmodligen inte kommer att bli av.
– Så klart väldigt tråkigt, menar Rickard Sundbom, stadsdirektör vid Södertälje kommun.

Det var under årsmötet i maj som det framkom att det är för få som engagerar sig i RFSL Södertälje, så de kunde inte bilda en styrelse. Det låga engagemanget innebär att prideparaden som planerades i slutet av sommaren eller i början på hösten inte ser ut att bli av, skriver LT.

– Vi behöver tre personer som engagerar sig i styrelsen, men det kom inte så många på årsmötet och vi kunde inte få ihop det, säger Mira-Johanna Lammi, ordförande i RFSL Södertälje till tidningen.

”Kanske kommer tillbaka”

Rickard Sundbom, stadsdirektör vid Södertälje kommun, bekräftar att RFSL Södertälje inte verkar mäkta med att hålla i en parad i år.

– Så klart väldigt tråkigt, men den kanske kommer tillbaka nästa år, skriver Rickard Sundbom i ett mejl till SVT Nyheter Södertälje.

Den första prideparaden i Södertälje gick av stapeln våren 2017. Även 2018 hölls en prideparad, men under hösten.

SVT Nyheter Södertälje har sökt RFSL Södertälje för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer