Majoriteten i Södertälje kommun satsar två miljoner kronor på arbetskläder. Foto: SVT

Södertälje satsar två miljoner kronor på arbetskläder

Publicerad

Den nya majoriteten i Södertälje kommun bestående av S, MP, C och KD har nu presenterat en del i sin första gemensamma budget. Två miljoner kronor föreslås att avsättas till de kommunanställdas arbetskläder.

Kommunens satsning är en fördubbling av resurserna för arbetskläder och innebär bland annat att arbetskläder ska finnas tillgängliga i verksamheter som exempelvis äldreomsorg och förskola.

I förslaget ska arbetsgivaren stå för kostnaden och tvätten av kläder och kläderna ska också ha en enhetlig logga och färg för de kommunanställda.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att flera verksamheter sedan tidigare haft arbetskläder, men utifrån olika principer och av olika kvalitet.

”Det här är en viktig signal”

– Förvaltningen har gjort en gedigen utredning och nu har vi möjlighet att skapa ordning och reda kring vad som ska gälla kring personalens arbetskläder, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

– Jag har egentligen inte så mycket att säga om det här förslaget. Vi tycker också att det är bra och stod i våras bakom förslaget om att ta fram nya riktlinjer för arbetskläder, säger Alexander Rosenberg (M) till SVT Nyheter Södertälje.

Förslaget väntas röstas igenom på fredagens kommunstyrelsemöte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer