Foto: SVT

Hör författaren Karin Smirnoff – blandar fiktiva platser med bekanta miljöer i Södertälje

Publicerad

Nu är den hyllade författaren Karin Smirnoff tillbaka med en ny roman – Sockerormen. Delar av boken utspelar sig i bekanta miljöer i Södertälje under 80-talet.

Kringlan, Maren och Brunnsäng är några av platserna som är med i boken. Andra platser är helt fiktiva. Karin Smirnoff har själv vuxit upp i Södertälje och det blev därför naturligt för henne att hämta inspiration från platser ur sin barndom.

– Det är mycket lättare än att välja en plats som man inte känner till, säger Karin Smirnoff, författare.

Hennes nya bok skrivs till skillnad från hennes andra böcker ur ett barnperspektiv. Boken skildrar en särbegåvad trio barn som startar en orkester tillsammans.

Hör henne berätta i klippet hur det varit att jobba med boken.

Tidigare böcker

Karin Smirnoff debuterade med boken, Jag for ner till bror, som nominerades till Augustpriset 2018. Inom loppet av två år hade debuten följts av ytterligare två romaner. Trilogin blev en succé och hyllades av kritiker. Något som många förknippar med författaren är just språkgreppet, hon själv kallar det för “kippospråk”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.