Hör Nina Stubbe, lagman vid Södertälje tingsrätt, berätta varför hon är angelägen om en snabb process. Foto: Linda Asmar/SVT

Södertälje tingsrätt ett steg närmre att få säkerhetssalar – och att byggas ut

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje tingsrätt har växt ur sina lokaler på Stora torget och bristen på säkerhetssal begränsar vilka rättegångar som kan hållas. Länge var planen att bygga ett nytt tingshus vid nya polishuset – men nu är fokuset ett annat.

– Vi trivs där vi är, det är ett perfekt läge på många sätt, säger Nina Stubbe, lagman och chef på Södertälje tingsrätt.

Nu jobbas det med att bygga ut verksamheten på den befintliga platsen. Sex salar planeras att bli tio varav två säkerhetssalar – något Södertälje, trots sin krimhistoria, hittills saknat.

– Det är akut, säger Nina Stubbe.

I klippet ovan berättar hon mer om förslaget.

Genomförbart förslag

Och processen går framåt, Domstolsverket, som ansvarar för Sveriges domstolar, har nyligen slutfört en förstudie som visar på att det liggande förslaget är möjligt att genomföra.

På onsdagen inleds diskussionerna med hyresvärden och därefter drar bygglovsprocessen igång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.